Ocenenie športovcov roka

25.februára sa v dome kultúry v Holíči po roku opäť zišli najúspešnejší športovci mesta. Za dosiahnuté výsledky i reprezentáciu v roku 2009 bolo v štyroch kategóriach ocenených 21 jednotlivcov a päť športových kolektívov.
Návrhy športových klubov, škôl a telovýchovných jednôt na ocenenia jednotlivých športovcov po prerokovaní a na základe stanovených kritérií schválila komisia mestského zastupiteľstva pre školstvo, kultúru a šport. Jej predsedníčka Marta Pavlačková sa ujala úlohy moderátorky slávnostného podujatia, na ktorom ako hostí zvlášť privítala zástupcu primátora Rastislava Caletku a prednostku mestského úradu Janu Jurkovičovú.
V úvode sa tanečnou choreografiou predstavil kolektív žien TJ Sokol pôsobiacej pri Telovýchovnej jednote Slávia SŠM Holíč.
Svoje pozdravy a slová vďaky i uznania športovcom roka za dosiahnuté úspechy i vzornú reprezentáciu mesta potom odovzdal zástupca primátora Rastislav Caletka.
Krátkou charakteristikou dosiahnutých úspechov postupne predstavila ocenených športovcov Hana Galková, vedúca oddelenia kultúry a športu, ktoré podujatie pripravilo.
Tradičné podujatie sa opäť nieslo v dôstojnej atmosfére, čítané charakteristiky športovcov dopĺňali na plátne premietané fotografie úspešných jednotlivcov a kolektívov. Program vyvrcholil vystúpením členov tanečného krúžku holíčskeho Centra voľného času pod vedením Amíry Fabiánovej.
Slávnostný podvečer zakončil spoločný prípitok, v ktorom zástupca primátora ešte raz poďakoval oceneným za dosiahnuté výsledky i reprezentáciu mesta a poprial im veľa síl a energie pri dobývaní ďalších športových cieľov.
O pestré občerstvenie a starostlivú obsluhu sa postarali žiaci Strednej odbornej školy obchodu a služieb Holíč. Aj vďaka nim účastníci podujatia mohli zotrvať pri spoločnom posedení v pohode a príjemnej atmosfére.

Ocenení športovci roka 2009:
kategória žiaci:

Silvia Haringová – ŠSK BETA 77 Holíč
Filip Lukianov - Stolnotenisový klub Stavoimpex Holíč.
Ondrej Marenčík – AK Junior Holíč
Dominik Oborný – AK Junior Holíč
Jozef Tomša – AK Junior Holíč

kategória juniori a dospelí:
Matúš Bubeník - AK Junior Holíč

Lukáš Holeček - Basketbalový oddiel MŠK Holíč  
Henrich Jaborník - člen tímu reprezentačného výberu do 20 rokov hokejovej Extraligy
Boris Marek - Slávia ŠŠ Kelly's Trenčín - cyklistika
Milan Morava - Leteckomodelársky klub, ZO Modelári Holíč
Marek Pecúch - Moto klub Skalica – minibike
Patrik Petrovič - Futbalový oddiel TJ Iskra Holíč
Rudolf Roučka - AK Junior Holíč
Adam Studenič - Futbalový oddiel TJ Iskra Holíč
Róbert Šara - dostihový jazdec a džokej, Žrebčín Kobylany
Dominika Vymyslická - ŠSK BETA 77 Holíč

kategória športový kolektív:
Značkársky kolektív TJ Klub turistov Holíč
A-mužstvo Stavoimpexu Holíč – SUPERLIGA stolného tenisu  
Atletické družstvo chlapcov a dievčat – ZŠ Školská Holíč
Atletické družstvo dievčat: Katarína Nejedlíková – kapitánka družstva, Bibiana Pekárková, Lucia Tokošová, Denisa Chocholáčková, Hana Masaříková, Silvia Svitková,  Lucia Lovecká, Gabriela Lembach, Nikola Prsteková, Darinka – Andrea Bombalová.
Atletické družstvo chlapcov: Dominik Oborný – kapitán družstva, Ladislav Daniel, Adam Lukačovič, Jakub Bilovský, Martin Vitek, Ľubomír Rajnoha, Ondrej Marenčík, Martin Blanárik, Jozef Tomša, Matúš Pochylý.

Strelecké družstvo ZŠ Bernolákova 5, Holíč
Kapitánkou družstva je Silvia Haringová, členkami Adriana Švondrová a Marek Rajčák.
Kolektív žien TJ SOKOL Holíč – TJ Sokol pri TJ Slávia SŠM Holíč – tanečné choreografie, pódiové skladby
Vedúcou skupiny je Mgr. Ingrid Papánková, členkami sú Vlasta Dullová, Bc. Tatiana Lániková, Nikola Lániková, Jana Antálková, Veronika Antálková, Zuzana Fleischmanová, Katarína Formánková, Jana Hollá, Henrieta Hrušecká,  Michaela Chytilová, Veronika Michálková, Sára Mikuličová, Viera Mikuličová, Diana Pavlíková, Dana Sprušanská, Mgr. Ida Sprušanská, Radka Sprušanská, Anna Škurko, Sára Štepanovská, Lucia Vaculková, Ing. Lucia Valachovičová, Lenka Vízdalová, Lenka Praženková.

kategória tréneri:

Dušan Chanečka - tréner atletiky a zástupca riaditeľa ZŠ Školská
Tatiana Lániková - TJ Sokol Holíč
Ladislav Madel - Stolnotenisový oddiel Stavoimpex Holíč
Miroslav Noščák - ŠSK BETA 77 Holíč
Ivan Vrablic - TJ Iskra Holíč

 

Fotky z ocenovanie športovcov nájdete v sekcii Fotogaléria.

                                                                                                              www.holic.sk